Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
vineri, 24 aprilie 2009
Profesionalismul clasei politice româneşti
Europarlamentarii trimişi de România în parlamentul european, fac ce ştiu ei mai bine. Adică, mai nimic!
Fără să punem în discuţie necesitatea unui parlament comunitar sau apartenenţa reală a ţării noastre la Uniune, trebuie totuşi să recunoaştem că politicienii mioritici se complac în lipsa de voinţă sau maşinaţiunile din rău famatul parlament român.
În cele ce urmează vă vom prezenta un articol referitor la performanţele europarlamentarilor români. (nota: site-ul la care face referire articolul nu a putut fi accesat astăzi, ceea ce poate să le spele un pic din ruşine numiţilor parmanentari, după cum susţin în dreptul la replica, publicat pe www.ziare.com , sursa: http://www.ziare.com/Europarlamentarii_romani_ataca_topul_codasilor_de_la_Bruxelles-729460.html):
Europarlamentarii romåni, printre codaşi la Bruxelles
(Lucian Lumezeanu, CURENTUL)
Politicienii pe care i-au trimis romånii în Parlamentul European nu strălucesc deloc prin activitate! Un clasament realizat de site-ul de specialitate www.parlorama.eu arată că Romånia are un singur reprezentant în primii 100 de europarlamentari ai Europei, pe Adriana Ţicău de la PSD, care ocupă poziţia 90 din 921. În schimb, avem şapte oameni în coada clasamentului!
PSD, şi-n frunte, şi la coadă
Clasamentul realizat de parlorama.eu ar fi putut fi chiar şi mai dur cu aleşii romåni, dacă nu ar fi ţinut seama atåt de mult de prezenţă, la care ai noştri stau în general bine, şi s-ar fi concentrat pe activitate, la care nu excelăm.
Partidul Social Democrat e partidul romånesc cel mai bine reprezentat la ambele capete ale clasamentului. Pe lângă „fruntaşa“ Silvia Ţicău, care a luat note maxime, şi ocupanta locului trei, Corina Creţu, PSD îi mai are şi pe patru din cei şapte europarlamentari români care au primit nota zero.
Alături de Roberta Anastase şi Sorin Frunzăverde, de la PD-L, şi Iuliu Winkler, de la UDMR, topul codaşilor e completat de pesediştii Titus Corlăţean, Cătălin-Ioan Nechifor, Daciana Sârbu şi Rovana Plumb. În timp ce despre primii cinci se poate spune că au părăsit PE înainte de termen pentru a-şi ocupa locurile în Parlamentul României sau în administraţia locală, Daciana Sârbu şi Rovana Plumb nu au această scuză.
Nume grele, ca Theodor Stolojan, Adrian Cioroianu sau Monica Iacob Ridzi, se regăsesc pe la jumătatea topului.
Alte personalităţi apreciate în cercurile europene, ca Adrian Severin şi Renate Weber, ocupă doar locurile cinci şi şase dintre aleşii români. Deşi au o activitate bună, nu au o prezenţă pe măsură şi sunt depăşiţi de europarlamentari ca Silvia Ciornei, slabă la activitate, dar cu o prezenţă foarte bună.
E rentabil în PE!
Poate că cei 33 de europarlamentari pe care îi trimite România la Bruxelles „pierd contactul“ în oarecare măsură cu politica autohtonă, dar compensează pe planul beneficiilor financiare. Astfel, de anul acesta, aleşii europeni ai românilor vor primi 7.000 de euro pe lună, faţă de 6.000 până acum. Şi ăsta e doar salariul! Pe lângă asta, orice membru al Parlamentului European mai poate câştiga peste 1.3 milioane de euro pe durata mandatului, din bonusuri, deconturi pentru cheltuieli sau beneficii pentru pensii, conform Sistemului de Audit Intern al UE.
Sau, după acelaşi document, cei mai „şmecheri“ dintre ei pot să-şi mai adauge câteva mii de euro trecând pe ştatele de plată mai mulţi asistenţi decât au în realitate.
Sursa: http://www.curentul.ro/2009/index.php/Politic/Europarlamentarii-romani-printre-codasi-la-Bruxelles.html
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”