Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 9 aprilie 2009

Un grup mascat a incercat sa forteze intrarea in Guvernul moldovean


Un grup de persoane cu fetele acoperite a incercat miercuri seara sa forteze intrarea in Guvernul moldovean, prin laterala din dreapta, iar fortele de ordine avertizeaza prin portavoce ca vor recurge la "mijloace specifice".

"Dati-ne baietii!", scanda grupul care incearca sa intre in Guvern, aluzie la persoanele arestate marti noaptea, in timp ce alti manifestanti din piata strigau "Nu ne provocati!".

In randul grupului care incearcau sa intre in Guvern a fost vazut Valeriu Matei, fost vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova pana in 1998, fost lider al Partidului Fortelor Democratice si candidat, in 1996, la presedintia statului.

Protestatarii care incearcau sa intre in Guvernul de la Chisinau printr-o laterala dreapta au solicitat ca in 20 de minute sa vina sa stea de vorba cu ei viceministrul de interne Valentin Zubic sau Petru Corduneanu, seful directiei de politie pentru ordine publica.

In caz contrar, "maine or sa le stie numele toata republica", a avertizat prin portavoce Valeriu Matei, fost vicepresedinte al Parlamentului Republicii Moldova, fost lider al Partidului Fortelor Democratice si candidat, in 1996, la presedintia statului, care era alaturi de protestatari.

Viceministrul moldovean de Interne Valentin Zubic si Petru Corduneanu, seful directiei de politie pentru ordine publica, a caror prezenta in Piata era solicitata de o parte dintre protestatari, au venit miercuri seara si au stat de vorba cu un reprezentant al acestora.

Tensiunile rabufnesc din nou la Chisinau

Dupa ce tensiunile au ars mocnit miercuri toata ziua la Chisinau, dupa-amiaza au izbucnit din nou in confruntari directe intre un grup de tineri si fortele de ordine.

In piata din fata palatului Presedintiei s-au strans deja aproximativ 3.000 de persoane, care continua protestele din ultimele doua zile fata de rezultatele alegerilor parlamentare.

Imaginile televizate arata ca din interiorul presedintiei ies jeturi de apa, cu intentia de a-i tine pe manifestanti departe de cladire, in vreme ce pe treptele imobilului se afla tineri care arunca sporadic cu pietre.

Se pare ca un grup de protestatari mai agresivi si-a facut aparitia in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, miercuri dupa-amiaza, incercand sa sparga cordoanele politiei din fata Guvernului.

Ei cer sa fie eliberati prietenii lor arestati in ajun.

Potrivit postului de radio Vocea Basarabiei, in piata au ajuns si grupuri suspecte de tineri, care "parca sunt scosi din celule de puscarie acum". Acestia au atitudine provocatoare, incercand sa "aprinda" demonstratia.
Publicatia Unimedia sustine ca grupul, de cateva zeci de tineri care si-au acoperit fata, incita la violenta si arunca cu sticle de plastic in politisti.
Ceilalti protestatari nu se implica in actiunile provocatoare si incearca sa-i neutralizeze pe provocatori.
Marea masa a manifestantilor din Piata striga "Fara violenta". sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”