Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 30 mai 2009

ASM: SRI face presiuni asupra magistraţilor


SRI face presiuni şi acte de intimidare a judecătorilor, susţine AMR într-un comunicat, în care precizează că la Tribunalul Neamţ s-ar fi prezentat un lucrător al Serviciului atunci când magistraţii de la această instanţă au transmis forurilor internaţionale un mesaj privind justiţia din România.

Potrivit comunicatului Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătorii Tribunalului Neamţ, constituiţi în Adunare Generală din 27 aprilie 2009, au hotărât să se adreseze Comisiei Europene, Parlamentului European şi Consiliului Europei, pentru a le aduce la cunostinţă "presiunile şi discreditarea la care este supusă justiţia din România cu scopul vădit de decredibilizare şi desfiinţarea acesteia ca putere în stat".

În ziua în care mesajul a fost făcut public în România şi transmis forurilor internaţionale sus menţionate, susţine AMR, la sediul Tribunalului Neamţ s-a prezentat un lucrător SRI solicitând "confidenţial" relaţii despre demersurile judecătorilor menţionand ca acesta îşi rezervă dreptul de a cere date suplimentare.

"Averizăm din nou că statul de drept în România este o himeră, el devine tot mai mult un stat poliţienesc în stadiu de consolidare controlat de serviciile secrete care au dezlegare să intimideze judecătorii şi justiţia ca putere în stat, climatul de intoleranţă faţă de magistraţi, devenind o constantă publică oficială în România", a declarat Mona Pivniceru, preşedintele AMR. sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”