Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 20 mai 2009

Comunicat sfidator al guvernului Moldovean

Guvernul republicii Moldova (scris intentionat cu litere mici - acest guvern marioneta, care isi bate joc de o intreaga europa si mai ales de Romania) a emis un comunicat de presa, pe care daca il citesti, ai impresia ca ai fost plecat pe alta planeta in ultima vreme. Institutia din tara vecina lanseaza niste acuze care, pe langa faptul ca sunt nefondate, ridica pactul Ribbentrop-Molotov la rang de adevar istoric incontestabil. 

Niste nesimtiti, care ar trebui dati in judecata de catre autoritatile romane, pe care le putem acuza de multe chestiuni, dar nu ca si-ar asuma anexarea binemeritata a teritorilor furate pur si simplu de catre rusi. Acest guvern marioneta minte cu nerusinare si se mai si victimizeaza pe deasupra. Au trecut doar aproximativ 60 de ani de la dezlipirea de Romania, omenirea nu este atata de cretina, incat sa le creada toate aberatiile. 

Iata si comunicatul cu pricina:

(sursa: www.moldpres.md)

  Declaraţie a Guvernului Republicii Moldova 

19 Mai. 2009 / [3592] 

În întreaga perioadă de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, conducerea României a lansat în repetate rînduri declaraţii fără echivoc privind asimilarea inevitabilă a Moldovei de către România, imposibilitatea principială de soluţionare a problemei transnistrene şi, în mod corespunzător, despre "reunirea" Moldovei cu România, drept singura perspectivă europeană palpabilă pentru R. Moldova. 

Toate aceste declaraţii erau însoţite de practica politicii externe specifică României faţă de Republica Moldova, care se rezumă la refuzarea semnării Tratatului politic de bază şi a Tratatului de frontieră cu Republica Moldova, la acordarea masivă a cetăţeniei române pentru cetăţenii Republicii Moldova, la amestecul activ în procesele de politică internă din ţara noastră.

Timp îndelungat, se obişnuia a considera că o astfel de retorică a conducerii României nu prezintă un mare pericol pentru independenţa Republicii Moldova, deoarece această retorică este determinată exclusiv de stările de spirit din politica internă românească, potrivit cărea ideile refacerii României Mari le împărtăşeşte o parte considerabilă a clasei politice române. Nu se ştie de ce, un astfel de climat politic se considera a fi scuzabil pentru statele-membre ale Uniunii Europene, iar îngrijorarea conducerii Moldovei, exprimată consecvent, în legătură cu acţiunile României, nu erau luate în calcul cu seriozitate de către partenerii noştri europeni. În consecinţă, în ultimii doi ani, relaţiile bilaterale moldo-române au degradat pînă la starea ce reprezintă, indiscutabil, o problemă la scară regională, care nu mai poate fi ignorată nici de ţările-membre ale Uniunii Europene, nici de Ucraina, nici de ceilalţi parteneri politici externi sinceri ai Republicii Moldova.

O mărturie elocventă în acest sens este declaraţia lansată de Preşedintele României, Traian Băsescu, la 15 mai 2009. În comparaţie cu alte afirmaţii emoţionale şi provocatoare ale şefului statului român, această declaraţie se deosebeşte printr-un caracter deosebit de sincer şi categoric. În aceasta, şeful statului român declară direct că semnarea Tratatului de frontieră cu Republica Moldova este imposibilă, în principiu, deoarece acest lucru legalizează Pactul Molotov-Ribbentrop. Fără îndoială, Declaraţia respectivă, la fel ca şi fluxul de comentarii aprobatoare în mass-media din România, reprezintă o etapă principial nouă în dezvoltarea strategiei politicii externe a conducerii României. De aici decurge cu toată claritatea că această etapă se caracterizează prin disponibilitatea totală a României de a renunţa atît la politica externă unică a Uniunii Europene faţă de Republica Moldova, cît şi la principiile de securitate pe care trebuie să le respecte România, ca membru al UE şi al NATO.

Toate acţiunile întreprinse de România faţă de Republica Moldova, indiscutabil, discreditează eforturile organizatorice şi diplomatice întreprinse timp de mai mulţi ani de către Uniunea Europeană pentru soluţionarea problemei transnistrene, modernizarea Republicii Moldova conform standardelor europene. Guvernul Republicii Moldova regretă faptul că conducerea supremă a României nu a renunţat la retorica sa într-un cadru admisibil pentru un stat-membru al UE şi şi-a sacrificat definitiv politica sa externă pentru stările de spirit revanşarde şi relicte, precum şi pentru proiecte de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Bineînţeles, Guvernul Republicii Moldova nu poate urmări în continuare cum un stat din Uniunea Europeană păşeşte deschis pe calea dezavuării recunoaşterii independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, generînd cu bună ştiinţă un nou focar de instabilitate regională în Europa. În situaţia în care s-a ajuns, Guvernul Republicii Moldova îşi exprimă disponibilitatea şi deschiderea pentru rolul intermediar al Uniunii Europene în neutralizarea politicii agresive a României, readucerea ei pe făgaşul politicii externe unice a UE, în stabilizarea relaţiilor moldo-române în baza dreptului internaţional unanim recunoscut. 

Guvernul Republicii Moldova declară că este pregătit să-şi apere independenţa şi suveranitatea în temeiul normelor şi principiilor unanim recunoscute ale dreptului internaţional şi este convins că sprijinul interesat din partea tuturor instituţiilor şi structurilor europene va permite Republicii Moldova să continue calea modernizării europene şi a reintegrării ţării.

- propunem ca republica Moldova sa se refugieze pe luna, de teama unei invazii romanesti, care sigur ar aduce acest capitalism salbatic, care isi face de cap in vechea patrie, sa nu cumva sa ajunga clanul Basescu la putere in dauna clanului voronin, aplicator de metode staliniste. Saracii frati Basarabeni ar avea de ales intre un capitalsm bezmetic si stalinism...grea alegere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”