Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 6 mai 2009

Mai multe ONG-uri cer mutarea locatiei "Monumentului Holocaustului"


Mai multe organizatii non-guvernamentale, printre care Eco-Civica, EcoAssist, Asociatia Bucuresti si Salvati Bucurestiul, s-au adresat Primariei Municipiului Bucuresti, cerand construirea Monumentului Holocaustului in alta parte decat s-a stabilit initial, subliniind ca prin aceasta constructie ar disparea unul dintre putinele spatii verzi centrale.

Parcul de 3000 de metri patrati delimitat de strazile Anghel Saligni, Mihai Voda, Brezoianu, Lipscani (in fata imobilului Ministerului de Interne) este amenintat cu defrisarea in urmatoarele zile, in locul sau urmand a fi construit Monumentul Holocaustului, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com..

Proiectul Monumentului Holocaustului presupune defrisarea totala a parcului, betonarea sa si construirea a cinci constructii: Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Coloana, Roata Tiganilor.

Planul Urbanistic Zonal pentru acest teren a fost emis prin Hotararea Consiliului General a Municipiului Bucuresti nr. 323 din 29.10.2008.

Atat Planul Urbanistic Zonal cat si autorizatia de defrisare si autorizatia de constructie, daca vor fi emise, incalca OUG 114/2007, care interzice schimbarea destinatiei spatiilor verzi, reducerea suprafetei ori stramutarea lor. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”