Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 24 mai 2009

Parada Broscuţelor, la Timişoara


Masinile VW Beetle create de regimul nationalsocialist german pentru fiecare familie iasa la parada in Timisoara.

Asociaţia VW Kafer Club din Timişoara organizează în perioada 29-31 mai 2009 un eveniment dedicat posesorilor şi iubitorilor celebrelor broscuţe VW.


Întins pe 3 zile, evenimentul aflat la a treia ediţie include parade, concursuri, tombolă, dar şi distacţie pentru participanţi. Sunt aşteptaţi peste 70 de proprietari de broscuţe din ţară şi străinătate.
Cei care vor lua parte la eveniment se vor întâlni vineri, 29 mai 2009, la Dumbravita la Hanul Stejarul Fermecat, între orele 15:00 şi 19:00. apoi ziua se va încheia cu o paradă pe timp de noapte.
Sâmbătă, 30 mai 2009, participanţii vor avea o serie de concursuri la Dumbrăviţa, acestea fiind programate între orele 12:00 şi 18:00. Pe parcursul zilei se va organiza o tombolă şi o paradă. Cunoscătorii îşi vor putea demostra măiestria în prepararea gulasului, iar seara vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor. Ziua a doua se va încheia cu o nouă petrecere.
Duminică se va pleca înspre Timişoara, in parcarea de la Iulius Mall de unde, la amiază, va porni Parada Broscutelor catre centrul oraşului.
Cei care vor să participe la eveniment pot obţine mai multe detalii de la Asociaţia VW Kafer Club din Timişoara, apelând numărul de telefon 0742 / 111.448 sau kaferclub.tm@gmail.com sursa: banateanul.ro

Scurta istorie a VW Beetle.
1934 Ferdinand Porsche a desenat primele scheme ale unei masinii care avea sa devina Beetle.
-1935 Adolf Hitler semneaza un contract cu Porsche pentru a dezvolta Beetle, cunoscut si ca KdFWagen (”Kraft durch Freude”, insemnand ”Puterea prin intermediul Bucuriei” ) .
-1936 Hitler anunta la Berlin Auto Show ca Porsche va proiecta Masina Poporului.
-1937 La cererea lui Hitler este infintata Compania de Dezvoltare Germana Volkswagen. Primul prototip de Beetle este testat.
-1938 Treizeci de prototipuri sunt terminate, fiind numite Seria 30.
-1938 Se depune prima caramida la baza fabricii VW, care avea sa devina cea mai mare fabrica de masini sub un singur acoperis.
-1939 In 28 mai se termina fabrica in Wolfsburg, care urma sa fie cunoscut ca si KdFStand.
-1940 KdFWagen este oficial lansat la Berlin Auto Show. -1942 VW incepe productia vehiculelor de razboi Kubel si Kommander pentru transport terestru si Schwimm, care era amfibian.
-1944 Germania este bombardata de catre Aliati, care distrug 2/3 din fabrica de la Wolfsburg.
-In mai 1945 se termina razboiul. Era timpul reconstructiei. Fortele britanice pun stapanire pe zona Wolfsburg, inclusiv pe uzina VW. Ferdinand Porsche a fost chemat la interogare datorita relatiilor sale cu nazistii, apoi el si cu fiul sau au fost intemnitati intr-o inchisoare din Franta timp de 2 ani. Cititi continuarea la cbx.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”