Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 15 iunie 2009

Alba: A inceput actiunea de cautare a osemintelor apartinand unui partizan impuscat de Securitate in 1949

Ramasitele pamantesti ale unui partizan impuscat de Securitate in 1949 in Muntii Apuseni sunt cautate, incepand de luni, la cererea familiei, in locul in care se presupune ca acesta a fost ingropat, in satul Musca, din comuna Lupsa.

In baza unei solicitari primite din partea sotiei si a norei lui Alexandru Macavei, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR) a demarat procedurile de exhumare a ramasitelor pamantesti ale acestuia, anunta, luni, Agerpres.

Actiunea de depistare si de identificare a ramasitelor lui Macavei este ingreunata deoarece cadavrul ar fi intr-o zona in care a avut loc si o alunecare de teren. Dupa mai multe ore de cautari, pana in jurul orei 16.00, actiunea nu s-a soldat cu un succes, dar va continua in cursul serii si in ziua de marti.

Cercetatori de la IICCR, printre care si presedintele Marius Oprea, au stat de vorba cu localnici din Musca, tineri la vremea respectiva, care si-au adus aminte de locul in care Macavei a fost ingropat. De altfel, satenii au plantat, imediat dupa ce acesta a fost ingropat, un brad, atat pentru a marca locul, cat si potrivit unei traditii.

Macavei si fratii sai au fost urmariti de autoritati pentru detinere de aur si pentru propaganda impotriva guvernului si partidului comunist continuare la sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”