Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 10 iunie 2009

Americanii au inventat pusca XM25, arma desteapta, de care nu te poti ascunde


Pentagonul a prezentat un nou tip de pusca de asalt, capabila sa traga gloante “inteligente”, controlate prin radio. Conform producatorilor armei XM25, inamicii nu mai au nicio scapare, chiar daca ar fi lunetisti ascunsi in transee.

Pusca desteapta XM25 este dotata cu cartuse de o conceptie speciala, care explodeaza partial in aer pentru a dezvalui pozitia dusamnilor ascunsi. Militarii americani vor putea sa se bata chiar si cu tragatorii de elita, aflati dupa parapeti de beton. Ei vor evita astfel bombele care fac prea multe “victime colaterale”.

Arma are un dispozitiv laser, care determina distanta exacta pana la obstacol. In aceste conditii, soldatul poate trage chiar si la trei metri distanta deasupra adapostului inamic, deoarece gloantele inteligente explodeaza deasupra sau sub lunetistii inamici. Cartusul de 25 mm contine un cip care primeste un semnal radio de la luneta electronica in scopul calcularii cat mai precise a distantei si identificarii tintei.

Pentru a distruge un buncar cu lunetisti era folosita o racheta Javeline, care costa 86000 de dolari. Un cartus de pusca XM25 face aceeasi treaba si costa 33 de dolari, explica Douglas Tamilio, inginerul care a inventat “jucaria”. sursa: gardianul.ro

1 comentarii:

Harkonnen spunea...

XM25 nu este "arma de asalt" ci "aruncator de grenade".

http://world.guns.ru/grenade/gl13-e.htm

deocamdata e doar un experiment...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”