Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 10 iunie 2009

La doi ani are un IQ de 160, similar cu cel al savantului Stephen Hawking


E frumusica foc, dar si extrem de isteata. La doar doi ani, micuta Karina Oakley a uimit expertii britanici in materie de "genialitati", care au stabilit ca fetita are un coeficient de inteligenta de 160, acelasi cu cel al fizicianului Stephen Hawking sau al patronului Microsoft, Bill Gates.

Potrivit "Daily Mail", mama Karinei povesteste ca s-a lasat convinsa de cativa prieteni, surprinsi de istetimea fetei, sa o duca pe micuta sa fie vazuta de experti. Karina, care implineste 3 ani in aceasta vara, a raspuns unor intrebari si a fost supusa unor probe pentru a i se stabili abilitatea verbala, memoria si capacitatea de a interpreta numere si forme. Rezultatele au fost uimitoare: Karina are varsta mentala echivalenta cu cea a unui copil de 4-5 ani, insa memoria si capacitatiile ei verbale si logice i-au conferit un IQ de 160. Potrivit statisticilor, un scor intre 90 si 109 la testele de inteligenta este considerat mediu, iar o persoana cu un IQ de peste 140 este considerat ca fiind inzestrat cu un intelect superior.

Specialistul care i-a testat abilitatile Karinei, profesorul londonez Joan Freeman, spune despre ea ca are "o imaginatie minunata" si un talent aparte pentru cuvinte. De asemenea, specialistul este de parere ca, foarte probabil, IQ-ul copilei se va mari odata ce copilul va creste ca varsta."Fetita este extrem de simpatica, cooperanta si prietenoasa. Este mai mult decat isteata si extrem de capabila, este un copil inzestrat cu un har special", explica specialistul, citat de "Daily Mail".

Chiar daca este extrem de isteata, Karina este un copil ca toti ceilalti de varsta sa. Ii place sa se joace cu papusile, sa deseneze si sa se imbrace in rochite de printesa. Parintii sai, Chalrotte, functionar in marketing, si Nick, programator, se declara extrem de mandri de copilul lor. Au si de ce! sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”