Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 16 iunie 2009

Bizar: Bill Gates cheltuie 50 de milioane de dolari pe circumcizii

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, cunoscut pentru activitatile sale caritabile, a finantat cu 50 de milioane de dolari un progam de circumcizii gratuite in doua tari din Africa.

Proiectul fundatiei "Bill and Melinda Gates" se va desfasura pe o perioada de cinci ani si este o premiera la nivel mondial, fiind prima oara cand se vor efectua circumcizii la scara larga de catre personal specializat. Astfel de programe se deruleaza si in Kenya, Botswana si Namibia, relateaza "New Scientist" in editia electronica de luni.
Programul presupune efectuarea de circumcizii gratuite pentru 650.000 de barbati din Swaziland si Zambia. Scopul proiectului este reducerea numarului de bolnavi de HIV in aceste doua tari, unde virusul face ravagii. Potrivit studiilor, efectuarea circumciziei reduce cu 50% riscul ca barbatii sa fie infectati cu HIV, informeaza NewScientist. Metodele traditionale folosite pentru efectuarea circumciziilor dau insa adesea gres, multi baieti fiind raniti si pierzandu-si chiar si viata in urma procedeului. Potrivit consilierului stiintific Catherine Hankins, donatia lui Gates "reprezinta exact lucrul de care era nevoie". Ea a explicat ca Kenya beneficiaza in prezent de cel mai avansat program, 20.000 de barbati fiind circumcisi in ultima perioada in aceasta tara. Totusi, a subliniat Hankins, simpla circumcizie nu ii poate proteja pe oameni de HIV, iar barbatii care s-au supus acestei proceduri trebuie in continuare sa-si ia precautii suplimentare, precum evitarea sexului ocazional si folosirea prezervativului. sursa: ziua.net

1 comentarii:

Iancu spunea...

Si ce face cu preputzurile? Le da la rabini sa aiba de o gustare?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”