Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 5 iunie 2009

Cretinism de stat

Nikolai Serdiuk (un dobitoc pierde-vara, incapabil de a lega 3 cuvinte corect in alta limba decat a mamicii lui, specialist in relatiile externe proaste s,i fie vorba intre noi, nici regiunea Odessa nu este tara scandinava...), guvernatorul ucrainean al regiunii Odessa s-a trezit vorbind in cardul unui forum consacrat Programului de Vecinatate Romania-Ucraina. Si tot in spiritul bunei vecinatati, si-a adus aminte cum strabunii lui populau Basarabia inca dinainte ca Dumnezeu sa creeze pamantul. Reactia statului roman bineinteles ca este ca si inexistenta.
Articol preluat din Jurnalul National (http://www.jurnalul.ro/stire-externe/nikolai-serdiuk-basarabia-este-teritoriu-ucrainean-romania-nu-il-poate-revendica-510337.html):



Nikolai Serdiuk: Basarabia este teritoriu ucrainean, România nu îl poate revendica!

"Este sau nu este Basarabia teritoriu românesc!?" "Trebuie să ne unim cu fraţii de peste Prut?" Ei bine, aceste întrebări pe care românul şi le tot pune de aproape două decenii sunt contestate de ucraineni. În cadrul unui forum consacrat "Programului de vecinătate România-Ucraina", Nikolai Serdiuk - guvernatorul regiunii Odesa a şocat: "Basarabia va rămâne pentru totdeauna teritoriu al Ucrainei, iar pretenţiile României la aceste pământuri nu au un caracter oficial".

de
Ovidiu Ciutescu

Într-un interviu difuzat de "Odesa ATV", oficialul ucrainean a spus că în ceea ce priveşte formulările românilor trebuie adoptată poziţia "cânii latră, ursul merge". Apoi a continuat: "Basarabia este a noastră şi va fi pentru totdeauna teritoriu ucrainean, indiferent de ceea ce afirmă vecinii noştri români, mai ales că aceste declaraţii nu reprezintă poziţia oficială a României, ci a unor organizaţii publice de pe teritoriul român".

Reacţia oficialilor români la declaraţiile făcute de Serdiuk a fost una ponderată. "La această întrebare eu nu voi răspunde. Cine şi ce a declarat? Sunt zvonuri. Eu nu comentez zvonurile", spune consulul general al României la Odesa, Cerasela Nicolaş, pentru "Odesa ATV".

Joi şi vineri la Odesa se desfăşoară lucrările unei conferinţe internaţionale pe tema "Programul de vecinătate Ucraina - România: catalizatorul cooperării dintre cele două ţări". La forum participă reprezentanţi ai autorităţilor regionale, precum şi circa 100 de oficiali din partea guvernului ucrainean, a executivului român, precum şi a unor structuri diplomatice.

Aceste declaratii delirante sunt de necomentat, pentru orice om care a deschis o carte de istorie la viata lui si are o farama de bun simt.

1 comentarii:

Lupta NS spunea...

Trebuie mentionat aici ca in Ucraina exista o regiune numita Besarabia. Ea a fost botezata asa de Stalin.
Politicienii ucrainieni sunt uneori cretini si alteori sireti. Incearca sa si profite de faptul ca noi vorbim despre "unirea cu Basarabia" si sa creeze sentimente anti- romanesti. In cazul personajului de astazi inclin sa cred ca e vorba despre cretinism.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”