Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 10 iunie 2009

Extrema-dreapta ungara nu vrea vrea sa faca parte din acelasi grup politic cu partide ''deschis antiungare", gen PRM sau partidul slovac SNS

Partidul radical nationalist Jobbik din Ungaria, care a obtinut trei mandate in Parlamentul European, intentioneaza sa fondeze un nou grup in legislativul de la Strasbourg, dar nu impreuna cu partide "deschis antiungare", a anuntat liderul sau, Gabor Vona, scrie MTI, citat de NewsIn.

Jobbik vrea sa faca parte dintr-un grup care se opune Tratatului de la Lisabona si va evita grupurile care includ partide "deschis antiungare", a spus Vona, ceea ce ar putea fi o aluzie la Partidul Romania Mare, care are tot trei reprezentanti in PE. Si partidul ultranationalist slovac SNS a intrat in Parlamentul European, in conditiile in care pe finalul campaniei tensiunile dintre cele doua tari se intensificasera. Slovacia are o comunitate numeroasa de maghiari.

Inainte de alegeri, Krisztina Morvai, care a condus lista Jobbik la europene, declarase ca partidul nu a decis inca daca vrea sa faca parte din acelasi grup politic din Parlamentul European cu reprezentantii Partidului Romania Mare.

Pentru infiintarea unui grup politic, regulamentul Parlamentului European prevede ca este nevoie de cel putin 25 de membri din cel putin sapte tari. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”