Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 10 iunie 2009

Timisoara are copii isteti: Copiii ar demola palatele tiganesti daca ar fi primari pentru o zi

Ar aduce un grup de omuleti verzi de pe o alta planeta care cu bagheta magica sa faca curatenie in oras, ar pune amenzi mari, ca in Anglia, pentru cei care arunca mizerie pe jos si ar extrage ca pe niste cangrene palatele tiganesti. Asta ar face copiii daca ar fi primari pentru o zi in Timisoara.

In jur de 200 de eseuri pe tema „Sunt primar pentru o zi” au luat parte la un concurs in cadrul campaniei „Nu te pune cu timisorenii!”. La competitie au participat elevi de gimnaziu de la cateva scoli din oras. O fata a scris in compunere ca daca ar fi primar pentru o zi ar lasa deschise in timpul noptii toate institutiile culturale pentru ca adolescentii care merg in oras sa intre si la teatru ori la muzeu, un alt elev ar introducere vapoare pe Bega, in timp ce cativa ar transforma orasul intr-unul turistic. Organizatorii ineditului concurs au fost impresionati de un copil nascut in apropiere de Craiova, care a scris in eseu ca nu isi doreste sa fie primar pentru o zi, ci timisorean pentru o viata. Au fost premiate patru eseuri, iar elevii au primit o diploma si un manual de istorie a Timisoarei.

„Imaginatia la aceasta varsta nu este otravita de mentalitati invechite”, a precizat jurnalista Lia Lucia Epure, initiatoarea campaniei „Nu te pune cu timisorenii!”. sursa: agenda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”