Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 25 iunie 2009

Timişoara: UPDATE Era să îmbolnăviţi tot oraşul cu shaorma stricată!

Societatea închisă de Direcţia de Sănătate Publică a vândut şi ieri shaorma în Complexul Studenţesc. Autorităţile sanitare şi de protecţia consumatorilor nu au făcut mai nimic pentru a anunţa publicul cu privire la riscul de îmbălnăvire.

La nivelul Prefecturii Timiş s-a format astăzi o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, OPC, DSV şi Jandarmerie, care a verificat shaormeriile din oraş, în urma scandalului izbucnit ieri cu două fast-food-uri care au băgat în spital 80 de oameni. „De multe ori patronii acestor fast-food-uri sunt recalcitranţi şi din acest motiv am considerat că este nevoie de jandarmi”, a spus prefectul Mircea Băcală.

Conform procedurilor, vineri 19 iunie, când au apărut primii pacienţi cu probleme, Spitalul „Victor Babeş” a anunţat Autoritatea de Sănătate Publică despre acest caz.

Tot vineri medicii DSP Timiş au verificat două shaormerii. Sâmbătă, duminică şi luni încă alte 62 de persoane au ajuns la spital. Până la acest moment, nicio instituţie nu avertizase cetăţenii că ar putea cumpăra alimente alterate. Cei de la DSP spun că au urmat procedurile şi au emis un comunicat marţi, după sosirea analizelor.

Protecţia consumatorului doarme în papuci

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului s-a autosesizat târziu, de abia luni. Şeful OPC, Cristian Anton, refuza ieri să divulge numele shaormeriilor cu probleme, pe motiv că „nu are rost să le facem reclamă negativă”. Şi Direcţia Sanitar Veterinară a ajuns marţi la faţa locului, tardiv să mai găsească alimente alterate. „Ne-am dus ieri în control în urma unei sesizări. S-au prelevat probe de pe mâinile vânzătorilor şi de pe instalaţiile sanitare”, a spus Sabin Lifa, director DSV Timiş.

Shaorma „mâini murdare” se vindea şi ieri

SC Destina Impex SRL din Complex continua să vândă, ieri, shaorma. Una din studente a aflat despre înbolnăviri după ce şi-a cumpărat shaorma, dar i s-a spus că marfa vândută nu se schimbă. Astăzi era lacăt pe uşă. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”