Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 9 iulie 2009

Britanicii dau bani tiganilor pentru a-i convinge sa participe la cursuri

Mai multi tigani si imigranti din Marea Britanie au primit cate 70 de euro pentru a participa la cursuri care ii invata cum sa se duca la doctor sau ce trebuie sa faca ca sa isi trimita copiii la scoala.

Zeci de persoane au participat marti la un asemenea summit, in Marea Britanie, marti dupa ce si-au incasat taxa de participare, informeaza Daily Mail.

Ei au fost invatati cum sa gaseasca un medic de familie, un dentist si o scoala pentru copiii lor, in conditiile in care se muta foarte des.

Organizatorii summit-ului "Traveller and Gipsy Awarness" au dat bani participantilor pentru ca s-au temut ca nimeni nu va veni la eveniment daca nu sunt stimulati financiar.
Mai multe persoane au criticat aceasta initiativa spunand ca banii publici nu trebuie cheltuiti pentru a-i "mitui" pe imigranti, ci pentru sanatatea propriilor copii.

Discutiile au avut loc intr-o sala de la Epsom Downs, iar primaria din Surrey a platit suma de aproape 2.900 de euro pentru a o inchiria. Mancarea si bautura pentru fiecare persoana care a fost la conferinta a costat peste 80 de euro.

Participantii au baut la micul dejun cafea si fursecuri, la pranz a fost bufet, iar la gustarea de dupa masa cafea si desert cu capsuni. De asemenea au avut la discretie apa si multe dulciuri.

"Ei ar trebui sa cheltuiasca banii pe oamenii care stau cu cortul langa casele noastre. Ar trebui sa ii foloseasca pentru a desfiinta taberele ilegale de imigranti", a declarat conservatoarea Ann Widdecombe.

"Daca ei nu vor sa fie deranjati atunci cand este vorba de participarea la cursuri care tin de educatia si sanatatea lor, inseamna ca nu ii intereseaza asta", a declarat politicianul Matthew Elliott. dupa ziare.com

1 comentarii:

Benito spunea...

De curiozitate am intrat pe site-ul Daily Mail si am citit comentariile cititorilor articolului original: majoritatea sunt revoltati de risipa banului public...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”