Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 august 2009

Armata austriaca nu va mai participa la o ceremonie in onoarea veteranilor Waffen-SS

Armata austriaca nu va mai participa la o ceremonie in cadrul careia, in septembrie, in fiecare an, sunt omagiati veteranii Waffen-SS la memorialul Wermacht-ului din Ulrichsberg, in Carinthia, a anuntat ministrul apararii Norbert Darabos, relateaza AFP, citata de Agerpres.

''Aceasta manifestare nu se delimiteaza suficient de ideologia national-socialista'', a explicat el luni seara la televiziunea nationala ORF. In opinia ministrului, ''picatura care a umplut paharul'' (de fapt, un simplu pretext), o reprezinta informatiile conform carora unul dintre organizatori, Wolf Dieter Ressenig, ar fi comercializat relicve national-socialiste pe internet.

Organizata din 1958, nu departe de Klagenfurt, aceasta adunare de comemorare a mortilor Wehrmacht-ului celui de-al Treilea Reich si ai Waffen-SS, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a creat in jurul sau nenumarate polemici. Logistica era asigurata de catre armata si personalitati politice care luau cuvantul la manifestare.

De-a lungul anilor, adunarea s-a impus ca una dintre intalnirile nationalistilor europeni, atragandu-i printre altele pe veteranii Waffen-SS din numeroase tari, numerosi national-socialisti. dupa 7sur7.be

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”