Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 22 august 2009

Armata israeliana a prelevat organe de la palestinieni

Asa sustine cotidianul suedez “Aftenbladet”. Articolul a provocat o adevarata criza politico-diplomatica intre Israel si Suedia, tara care detine si presedintia prin rotatie a Uniunii Europene.

Ehud Barak, ministrul israelian al Apararii (foto dreapta), i-a transmis un protest energic lui Carl Bildt, ministrul suedez de externe. Barak precizeaza ca ziaristul suedez nu face o critica legitima prin articolul lui, ci raspandeste calomnii revoltatoare si cere consilierului juridic al Ministerului Apararii sa verifice posibilitatea actionarii in justitie a jurnalistului care a proferat asemenea acuzatii. Avigdor Lieberman, seful diplomatiei israeliene, i-a transmis si el un protest vehement lui Carl Bildt si a cerut MAE de la Ierusalim sa revoce acreditarea corespondentului de la cotidianul “Aftenbladet”, acordata de Biroul de presa al guvernului israelian. Lieberman s-a aratat socat ca Suedia refuza sa critice reportajul si a afirmat ca e regretabil ca MAE de la Stockholm nu intervine cand sunt difuzate calomnii cu privire la evrei. “Moldovanul” de la Ierusalim s-a indignat si fiindca MAE din Suedia a refuzat sa condamne calomniile, chiar daca ambasadorul Suediei in Israel a condamnat articolul. Conducerea suedeza a reiterat ca libertatea presei este garantata. sursa: gardianul.ro

Cititi si Axa Răului: New-York-Ierusalim-Chişinău – Speculanţii de carne vie

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”