Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 19 august 2009

CJ Harghita: Organizatiile tiganilor se folosesc de conflictele interetnice in «scopuri politice proprii»

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Harghita acuza organizatiile tiganilor ca se folosesc de conflictele interetnice din zona Ciucului în scopuri "politice proprii", dupa ce Romani Criss a înaintat premierului un material care contine "multe afirmatii neadevarate".

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat nemultumit de o informare transmisa de organizatia Romani Criss premierului Emil Boc care prezinta conflictele din comunele harghitene Sânmartin si Sâncraieni drept conflicte interetnice.

Borboly si-a exprimat punctul de vedere într-o scrisoare care urmeaza sa fie trimisa, în cursul zilei de miercuri, Fundatiei "Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii", presedintelui Consiliului Suprem de Aparare a tarii si al României, Traian Basescu, presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. "Tinem sa evidentiem ca cele petrecute în comunele Sânmartin, respectiv Sâncraieni sunt rezultatul unor atitudini si comportamente care au dus la încalcarea ordinii publice si a ordinii de drept, savârsindu-se fapte care ar putea constitui infractiuni prevazute si pedepsite de lege", a precizat Borboly.

El a adaugat ca astfel de conflicte au fost înregistrate nu numai în Harghita, ci si în alte judete din tara, motiv pentru care "originea etnica a partilor", subliniata de Romani Criss, nu are nici o relevanta. Borboly a amintit destinatarilor scrisorii ca el, ca presedinte al CJ Harghita, împreuna cu aparatul de specialitate si institutiile din subordine, a intervenit pentru solutionarea pozitiva a starilor conflictuale aparute între etnicii maghiari si cei tigani, participând la toate întâlnirile organizate în cele doua comune în scopul dezamorsarii conflictelor si acordând sprijinul necesar consiliilor locale în vederea elaborarii unui plan de masuri menite sa previna aparitia unor incidente similare. "Materialul trimis este atât de departe de adevar, încât este impropriu pentru orice dezbatere sau discutie (...) Din pacate, pâna acum, organizatiile rome protestatare nu au aratat interes pentru colaborare nici cu autoritatile publice locale, nici cu comunitatile locale ale romilor, ci au dorit sa foloseasca conflictele interetnice din zona Ciucului numai în interesul scopurilor politice proprii, fara intentia de a rezolva conflictele existente", se arata în documentul adresat autoritatilor centrale. dupa gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”