Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 13 august 2009

Curtea Constitutionala din Germania: Un slogan nazist scris in alta limba decat germana nu poate fi sanctionat

Un slogan nazist nu este nazist decat in germana. Asa a decis Curtea Constitutionala Federala Germana, care a explicat joi ca un slogan nazist nu poate fi interzis in tara, decat daca este scris in limba germana; daca este tradus intr-o limba straina, el nu poate fi sanctionat, transmite AFP.

Decizia celei mai inalte curti de justitie intervine dupa ce o persoana a fost judecata pentru posesia a 100 de tricouri pe care era scris mesajul "Blood and Honour". In limba germana, deviza este aceeasi cu a tinerilor hitleristi. Din aceasta cauza, un tribunal din Gera, estul Germaniei, anuntase anterior ca sloganul reproduce deviza unei organizatii interzise si, in consecinta, il condamnase pe acuzat la o amenda de 4.200 de euro.

"Blood and Honour" este o organizatie internationala extremista*, iar aripa germana este interzisa de autoritati. Curtea federala a decis, insa, ca traducerea sloganului intr-o limba straina constituie "o diferenta de fond" cu contextul istoric german, in conditiile in care el nu este asociat niciunui simbol. sursa: hotnews.ro

*interpretare tendentioasa a mediei 'corecta politic'. "Blood and Honour" este o organizatie internationala care urmareste sa conserve identitatea nationala si culturala a popoarelor europene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”