Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 30 august 2009

Demenţă: Unul dintre creatorii bombei sovietice: Testele nucleare produceau "ciuperci foarte frumoase"

Primul test nuclear sovietic, efectuat exact in urmă cu 60 de ani, trebuie să fie celebrat ca o sărbătoare naţională, a declarat sambătă Arkadi Briş, unul dintre creatorii bombei, exprimandu-şi regretul pentru interzicerea experimentelor atomice, care produceau, spune el, "ciuperci foarte frumoase", scrie NewsIn.

"Ziua primului test trebuie să fie considerată ca o sărbătoare naţională. Oameni care nu ştiau nimic s-au familiarizat rapid cu noile tehnologii şi au reuşit să creeze o bombă intr-o ţară devastată de război", a declarat Arkadi Briş, intr-un interviu pentru agenţia RIA Novosti, citat de AFP.

"Am celebrat victoria (in cel de-al Doilea Război Mondial) la 9 mai 1945 şi am inţeles că nu vom putea fi consideraţi invingători atat timp cat nu vom avea arme nucleare şi nu vom depăşi monopolul Statelor Unite", a explicat Briş.

"Ciuperca nucleară este un fenomen foarte drăguţ", işi aminteşte omul de ştiinţă, adăugand că după explozie şi după unda de şoc, norii dispar intotdeauna şi e timp frumos. Cercetătorul regretă interdicţia de a efectua teste nucleare, considerand că franează dezvoltarea ştiinţei. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”