Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 11 august 2009

PSD isi apara turnatorii ordinari

Candidatul la presedintie din partea PSD nu s-a aratat deranjat de ispravile deputatului pesedist Florin Paslaru, cel care apare in dosarul de la CNSAS cu numele conspirativ "Pintea".

Mircea Geoana a declarat ca nu va lua nicio masura impotriva acestuia. Liderul PSD nu a dat niciun raspuns scrisorii care i-a fost adresata din luna mai de catre inginerul Victor Ruse, o victima a lui Paslaru. Pe aceeasi linie a indiferentei, ministrul de Interne si protectorul lui Paslaru, Dan Nica, a ridicat din umeri cand a fost intrebat de ZIUA daca se impune vreo masura in cazul "Pintea".

"Ma numesc Victor Ruse si locuiesc in municipiul Braila /.../ Consider ca este necesar sa mentionez ca sunt un simplu cetatean al acestei tari si ca nu am fost si nu sunt membru niciunui partid politic, deci tot ce va voi relata vine din partea unui individ neimplicat politic. Domnule Presedinte, ma adresez dumneavoastra in calitate de presedinte al Senatului Romaniei, dar si in calitate de Presedinte al PSD si prezidentiabil. Un membru al Parlamentului Romaniei si in acelasi timp al Partidului Social Democrat, pe care il conduceti, in timpul regimului comunist ma turna la Securitatea comunista. Bineinteles ca pot proba afirmatiile mele. In consecinta domnule Presedinte, as vrea sa stiu care este pozitia dumneavoastra si ce masuri veti lua impotriva parlamen­tarului PSD care turna la Securitate, dupa ce voi proba ca a fost colaborator al Securitatii /.../ Nu vreau sa va ascund faptul ca eventuala dumneavoastra tacere ar genera o imensa dezamagire pentru mine. Astept cu incredere raspunsul dumneavoastra", i-a scris in luna mai inginerul Victor Ruse presedintelui PSD Mircea Geoana. Dupa mai bine de trei luni de la trimiterea scrisorii, victima lui Paslaru inca mai asteapta un punct de vedere de la prezidentiabilul PSD. "Nu vom lua nicio masura. Asteptam sa se pronunte instanta de judecata", ne-a declarat ministrul de Interne, Dan Nica, cel care l-a promovat pe Paslaru in politica mare.

"Mi-am pierdut slujba"
Deputatul social-democrat a fost recrutat de Securitate in 1980, a semnat Angajament si a primit numele conspirativ "Pintea". Apreciat de organele de represiune, Paslaru a dat note informative despre colegii romani si straini din facultate, despre bisnita pe care acestia o faceau, i-a turnat pe cei care ascultau postul de radio "Europa Libera", dar si pe colegii de munca pe care ii banuia ca vor sa fuga din tara.

Inginerul piscicol Victor Ruse ne-a spus ca din cauza notelor informative date de pesedist si-a pierdut locul de munca si a fost urmarit de Securitate. "Lumea piscicultorilor este mica. Toti fostii colegii ai lui Paslaru vor sa ceara dosarele de la CNSAS sa vada daca i-a turnat. Nota informativa pe care o semneaza impotriva mea este la o data la care el nu terminase facultatea. Nota lui informativa a avut urmari pentru ca mie mi-au desfacut contractul de munca prin Hotararea Generala a Oamenilor Muncii, care era inatacabila in justitie, cu fals. Era o nebunie. Nu stiu daca in dosarul lui scrie ca vindea la cate doi-trei studenti bilete la mare. Isi jefuia proprii colegi, ii trimitea pe toti pe acelasi loc la Costinesti. Dosarul meu a fost periat serios. Am gasit o singura nota informativa semnata de "Pintea", dar cred ca au fost sapte", ne-a explicat inginerul Ruse. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”