Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 12 august 2009

Manifestatie in memoria lui Rudolf Hess interzisa la Budapesta.

Premierul maghiar Gordon Bajnai a cerut luni politiei sa interzica o manifestatie ''neonazista'' prevazuta la 15 august, pentru a comemora moartea lui Rudolph Hess, fost adjunct al lui Hitler.

"Budapesta si Ungaria nu ar vrea sa fie paradisul neonazistilor, iar manifestatia lor trebuie sa fie interzisa", a declarat seful Guvernului, citat de agentia MTI. El a cerut politiei sa "ia toate masurile legale posibile pentru a interzice" evenimentul.

Gordon Bajnai a reactionat la o informatie publicata de cotidianul Nepszabadsag, care a anuntat luni ca o grupare neonazista, Frontul National Socialist ungar, intentioneaza sa organizeze sambata un mars si mai multe concerte pentru a comemora moartea lui Rudolph Hess.

Apeluri catre alte grupari neonaziste straine, pentru a le invita la eveniment, au fost publicate in engleza si in germana pe internet, potrivit ziarului.

Politia ungara a anuntat ca va da publicitatii o declaratie miercuri, termenul-limita pentru a anunta o manifestatie ce ar urma sa aiba loc sambata.

Peste 50 de organizatii anti-patriotice de extrema stanga, multe sponsorizate de catre evreul ungur George Soros, au anuntat deja o contramanifestatie sambata, pe strazile din centrul Budapestei.

Rudolph Hess a fost numarul doi din partidul nazist al lui Adolf Hitler. El a fost capturat in Marea Britanie, unde a mers in secret in 1941 pentru a negocia un acord de pace. A murit in detentie, in 1987, la inchisoarea Spandau din Berlin, unde era singurul prizonier in ultimii 22 de ani din cei 46 de ani de inchisoare executati. A fost asasinat prin strangulare intr-o operatiune atribuita serviciilor secrete britanice. Este supranumit "prisonier al pacii" datorita actiunii sale temerare din anul 1941.

A Son's Struggle for His Father's Honor: The Life and Death of My Father, Rudolf Hess

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”