Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 27 august 2009

Se incing spiritele: Ambasada Slovaciei in Ungaria, atacata cu sticle incendiare

Cocteiluri Molotov au fost lansate miercuri asupra Ambasadei Slovaciei la Budapesta, fara a exploda, a anuntat politia ungara, in contextul in care relatiile dintre cele doua tari sunt marcate de diferende diplomatice si politice, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Vineri seara, presedintelui ungar Laszlo Solyom i s-a interzis sa intre pe teritoriul Slovaciei in cadrul unei vizite particulare, seful guvernului slovac Robert Fico invocand riscuri pentru securitate. Budapesta, denuntand un "fapt fara precedent in istoria Uniunii Europene", a protestat oficial pe langa ambasadorul slovac in Ungaria si a promis sa le informeze oficial pe celelalte state membre ale UE.
Intre cele doua tari exista si un diferend lingvistic, din luna iulie, dupa adoptarea de catre parlamentul slovac a unei legi care prevede sanctionarea cu amenda de pana la 5.000 de euro a folosirii limbii unei minoritati etnice in serviciile publice, in contextul in care minoritatea maghiara din Slovacia constituie 10% din populatie. sursa: ziua.net

1 comentarii:

Edy spunea...

Felicitari pentru site baieti. Ma bucur ca mai exista nationalisti care intr-adevar vor binele Romaniei si lupta impotriva jegurilor care fac tara de ras in strainatate. Ma bucur ca din ce in ce mai multa lume pretuieste adevaratii eroi ai tarii, Maresalul Antonescu fiind unul dintre ei. TRAIASCA ROMANIA !!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”