Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 august 2009

Stire tampita: Jucării naziste vândute la Botoşani

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au început să verifice magazinele de jucării, după ce un botoşănean a sesizat presa că i-a cumpărat fetiţei o păpuşă din cauciuc, pe care este gravată zvastica nazistă. La un control efectuat la magazinul din centrul municipiului, de unde a fost achiziţionat produsul, comisarii au găsit câteva astfel de jucării. Reprezentanţii unităţii au spus că habar nu au avut că pe jucăriile care reprezintă copii aflaţi în diferite ipostaze s-ar putea afla însemne interzise de lege şi că nici părinţii nu i-au sesizat în acest sens. Deşi nu au făcut declaraţii oficiale, comisarii au spus că vor încerca să afle de unde au fost cumpărate jucăriile şi cine este producătorul lor.

Legea interzice folosirea simbolurilor naziste în România. După Al Doilea Război Mondial, zvastica a fost asociată cu fascismul, rasismul şi Holocaustul în cea mai mare parte a lumii occidentale, utilizarea ei fiind interzisă în majoritatea statelor. Conform unei ordonanţe de urgenţă emise în 2002 şi revizuite în 2006, utilizarea acestui simbol se pedepseşte în România cu închisoare de la trei luni la şase ani şi interzicerea unor drepturi. „Prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut şi orice alte asemenea însemne care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele interzise de lege”, se arată în actul normativ adoptat de Guvern. sursa: monitorulbt.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”