Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 20 august 2009

Trei acuarele atribuite lui Hitler, scoase la licitaţie la Nürnberg

Trei acuarele atribuite lui Adolf Hitler vor fi scoase la vânzare în septembrie, la Nürnberg, de casa de licitaţii Weidler, potrivit ziarului local Nürnberg Nachrichten, citat de AFP.

Aceste acuarele, semnate A. Hitler şi datând din anii 1910 şi 1911, vor fi scoase la licitaţie, cu un preţ de pornire de 3.000 de euro fiecare, pe 5 septembrie, la casa Weidler, cu sediul în Nürnberg, oraşul german în care au fost organizate marile mitinguri naziste din anii 1930 şi unde a avut loc celebrul proces de după cel de-al Doilea Război Mondial. Tablourile reprezintă o moară, micuţul oraş austriac Weisenkirchen in der Wachen şi o casă cu podeţ, pe marginea unui râu. Această casă de licitaţii, care a vândut deja, în aprilie, alte două acuarele atribuite lui Hitler, pentru suma de 32.000 de euro, nu a precizat numele actualului proprietar al tablourilor.

În 2006, casa Weidler a vândut o altă pictură din tinereţea Fuhrer-ului, pentru suma de 11.000 de euro. Picturile lui Hitler au fost vândute în trecut pentru sume destul de importante. În 2006, au fost vândute în Marea Britanie 21 de tablouri, pentru suma de 118.000 de lire sterline (aproximativ 140.000 de euro), iar în aprilie, o serie de 13 tablouri pictate de Hitler în tinereţe a fost achiziţionată pentru 107.645 de euro. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”