Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 2 august 2009

Venezuela: 34 de televiziuni si posturi Tv care-l criticau pe Chavez au fost inchise

Guvernul presedintelui venezuelean Hugo Chavez a retras licentele a 34 de radiouri si televiziuni, avertizand alte 200 de statii cu actiuni similare, ceea ce a relansat polemica privind incalcarea libertatii de expresie, informeaza AFP.

Posturile de radio si televiziune vizate si-au suspendat emisia sambata dimineata, dupa ce au primit instructiuni formale de la Comisia nationala a telecomunicatiilor (Conatel).

Sute de persoane s-au adunat in fata sediilor statiilor vizate in semn de protest. "Nu cenzurii", "Popor, deschide ochii, aceasta este o dictatura", proclama pancartele manifestantilor din fata sediului de la Caracas al grupului de radiouri CNB, una dintre institutiile suspendate. Reteaua CNB, care cuprinde cinci posturi de radio de stiri, este critica la adresa presedintelui venezuelean.

"Asistam la cel mai important dispozitiv de restrictii la adresa libertatii de exprimare aplicat vreodata in Venezuela, fara precedent intr-o perioada de democratie", a declarat pentru AFP Carlos Correa, directorul organizatiei neguvernamentale de aparare a libertatii de exprimare Espacio Público.

Jurnalistul Vladimir Villegas, fost director al televiziunii publice VTV, a criticat retragerea licentelor, dand asigurari ca "se pot face schimbari sociale respectand diversitatea si fara a reduce la tacere criticii".

Potrivit lui, guvernul pregateste o serie de reforme care vizeaza "democratizarea" unui sector care este in prezent destul de concentrat. Totusi, institutiile private de presa apreciaza ca aceste reforme vor sfarsit prin a consolida controlul statului asupra informatiei. sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”