Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 26 septembrie 2009

BUCUREŞTI: Consilieri ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară

Speriată de noua Lege a urbanismului, „caracatiţa” imobiliară recurge la şantaj pentru a-i fi aprobate proiecte de milioane de euro.

„Ori aprobi proiectele, ori o să avem grijă de tine şi de copiii tăi!”

Aşa sună unul dintre nenumăratele mesaje telefonice, anonime, primite în ultimele zile de mai mulţi consilieri generali ai Capitalei. Aceştia susţin, la unison, că ameninţările provin de la persoane din anturajul investitorilor imobiliari, speriaţi de iminenta intrare în vigoare a ordonanţei de urgenţă care modifică Legea urbanismului.

Motivul acestui şantaj, inspirat de practicile Mafiei, e simplu: planurile urbanistice zonale, care vizează construirea unor clădiri-gigant în zone rezidenţiale ale Bucureştiului, nu vor mai avea nicio valoare odată ce noul act normativ se va aplica, adică de joi, 1 octombrie. Miza e uriaşă şi înseamnă câteva zeci de milioane de euro. Profit!

„Inclusiv astăzi am primit trei telefoane prin care mi-au fost transmise astfel de mesaje. Este intolerabil ce se în tâmplă!”, a precizat, ieri, unul dintre consilierii vizaţi. Aceasta a refuzat să dea însă alte informaţii despre posibilii autori ai apelului, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva lui sau familiei sale. Din acelaşi motiv refuză să apeleze şi la poliţie sau la procurori. Mai ales că cei care ajung să facă asta „pot cumpăra pe oricine” şi „se bucură de relaţii sus-puse în rândul autorităţilor locale”.

Susţinere din interior

„Şi când vorbim despre autorităţi, nu excludem, evident, Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Asta, întrucât fiecare dintre proiecte e susţinut de anumiţi consilieri, care reprezintă, la rândul lor, anumite interese politice. Prin urmare, cei care recurg la şantaj şi ameninţări cu moartea sau cu răpirea copiilor pot primi informaţii despre cel pe care-l şantajează tot din interior”, au precizat surse din primărie.

Cert este că doar în şedinţa de consiliu organizată ieri la Primăria Capitalei urmau să fie aprobate 29 de planuri urbanistice zonale pentru ridicarea unor imobile
cu înălţimi mai mari decât va admite noua lege. Discuţiile pe tema acestor proiecte au fost însă sus pendate, „mărul discordiei” fiind cel mai „sonor” dintre beneficiari: Costică Constanda.

Practic, susţinerea oferită lui Constanda de consilierii PDL i-a înfuriat pe liberali şi pe social-democraţi, care au părăsit nervoşi sala de şedinţă. De altfel, şi Constanda a fost acuzat că ar fi făcut presiuni asupra consilierilor, pe care i-a ameninţat, prin nenumărate epistole, că le va cere daune în instanţă dacă nu-i vor aproba planul privind construirea unui complex rezidenţial în Satul Francez, din sectorul 1 al Capitalei. continuare la sursa: evz.ro

1 comentarii:

zeita aADEVARULUI si a DREPTATII spunea...

CACEALMAUA CU AMENINTAREA CU MOARTEA APARTINE TOCMAI MAFIEI IMOBILIAREA A PDL,PRM SI ASOCIATTILOR DIN ALTE PARTIDE.
SINGURI ISI TRIMIT AMENINTARI .PENTRU AFI CREDIBILI,IAR OPINIA PUBLICA SA CREADA CA EI -CARE LUCREAZA IN CEA MAI CORUPTA INSTITUTIE DIN ROMANIA-NU AU INTERESE ASCUNSE !PROIECTELE IMOBILIARE SE FAC PE TERENURILE NERESTITUITE ADEVARATILOR PROPRIETARI -de catre PMB si instsntele judecatoresti!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”