Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 17 septembrie 2009

Fostul partener de afaceri al lui Soros: Era mai bine daca Romania se putea descurca fara ajutorul FMI

Jim Rogers, director al Roger Holdings si fostul partener de afaceri al lui George Soros, spune ca ar fi fost mai bine daca Romania s-ar fi descurcat fara ajutorul Fondului Monetar International (FMI) si crede ca cel mai mare risc in continuare este dezechilibrul de pe piata monetara.

"Guvernele din intreaga lume au bagat sume uriase in sistemul financiar, mai ales in activele financiare, a spus Jim Rogers, la The Money Channel. Omul de afaceri a adaugat ca economia o duce mai bine in 2009 decat in 2008 pentru ca lumea a inceput sa cheltuie bani.

Un alt lucru evident, potrivit lui Rogers, este faptul ca "tarile cu resurse naturale se descurca mai bine in criza"."Tarile din estul Europei duc lipsa de lichiditati si se sustin cu greu. Ar fi fost mai bine daca Romania s-ar fi descurcat fara ajutorul FMI" spune Jim Rogers.

Rogers considera problemele monetare ca fiind cel mai mare risc din urmatoarea perioada. "Exista multe dezechilibre pe piata monetara si valutara care se vor transfera si pe piata financiara. Nu stiu cum va evolua dolarul, insa ma astept sa aibe probleme serioase in urmatorii cativa ani. El a atins maximul in acest an si ma astept ca aceste tendinte sa continue" a declarat CEO-ul Roger Holdings.

Investitorul declara, in luna februarie a acestui an, ca are ''zero'' incredere in FMI si Banca Mondiala, iar cel mai bun lucru care s-ar putea intampla ar fi ca cele doua institutii sa fie desfiintate. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”