Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 septembrie 2009

Invitatie la lansarea volumului I din Memoriile lui Cicerone Ioniţoiu, Din ţara sârmelor ghimpate

Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, Editura Polirom si Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la lansarea volumului I din Memoriile lui Cicerone Ioniţoiu, Din ţara sârmelor ghimpate.

Evenimentul va avea loc joi, 10 Septembrie 2009, ora 17 la Muzeul Municipiului Bucureşti.

Prezintă, alături de autor: Marius Oprea, Acad. Constantin Dimoftache, Doina Jela, Alex Stefănescu, Octav Bjoza.

În acest volum autorul rememorează o parte din cele mai importante momente ale vieţii sale petrecute în România, unele din ele aflate la incidenţa cu marea istorie. Din punct de vedere cronologic, volumul prezintă perioada instaurării regimului comunist, lupta pentru păstrarea libertăţilor democratice, represiunea comunistă, procesele şi cei 10 ani de detenţie în închisori şi lagăre, dificultăţile reintegrării socio-profesionale şi demersurile în vederea primirii acceptului de a emigra în Franţa, în 1979.

Pe lângă descrierea unor evenimente la care a fost martor şi participant, autorul evocă şi o serie de personalităţi, dar şi oameni simpli, cu care a intrat în contact pe parcursul anilor.

Documentele şi fotografiile de la final completează în mod fericit volumul, oferind detalii interesante atât despre autor cât şi despre perioada comunistă.

Volumul a aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si a fost ingrijit de Cosmin Budeanca si Andrei Lascu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”