Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 septembrie 2009

Biserica romaneasca atacata in Basarabia

Trei indivizi mascati au atacat in luna august manastirea Sfanta Treime din Cahul, care tine de Mitropolia Basarabiei, supusa Bisericii Ortodoxe Romane, informeaza Agerpres.

Ieromonahul Nicanor Asargiu, parintele staret al manastirii Sfanta Treime, a fost luat prin surprindere in chilia in care dormea, a fost lovit cu pumnii, trantit la pamant si batut cu picioarele pana la lesin.

Atacatorii au patruns prin ferestrele cupolei si l-au silit sa le spuna de unde are bani pentru manastire si unde-i pastreaza, relateaza Ziarul de Garda de la Chisinau, specificand ca intamplarea dateaza din noaptea de 13 spre 14 august a.c., dar ca despre ea s-a aflat de abia de curand.

In noaptea de 24 spre 25 august, manastirea a fost vandalizata pentru a doua oara, intr-un interval de numai doua saptamani. Din momentul in care manastirea a fost inregistrata legal, in 2005, lacasul si parintele-staret au devenit tinta mai multor atacuri. Lacasul a fost jefuit de mai multe ori, iar parintele amenintat, inclusiv cu moartea, dar cu toate ca parintele s-a adresat in scris organelor de ancheta, niciunul din cazurile anterioare de atac nu a fost investigat pana la capat. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”