Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 15 septembrie 2009

Mihai Ghimpu: Romanii vor putea intra in Republica Moldova fara viza de la sfarsitul saptamanii

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat la RFI Romania ca va suspenda hotararea Guvernului prin care tara vecina a introdus vize pentru cetatenii romani. Cel mai probabil, formalitatile vor fi gata pana cel tarziu vineri, masura urmand sa intre in vigoare imediat.

* “Avand in vedere ca Parlamentul nu are dreptul sa anuleze hotararea Guvernului, dar aceasta decizie contravine hotararii Parlamentului, care a stabilit intrare libera pentru toti cetatenii UE, ma voi folosi de dreptul dat prin Constitutie si ca presedinte interimar voi suspenda aceasta hotarare a Guvernului. Cel mai probabil, romanii vor putea intra in Republica Moldova fara viza, sambata sau duminica. Masura va fi aplicata imediat”, a explicat Mihai Ghimpu.

Fostul presedinte Vladimir Voronin a decis sa introduca vize pentru cetatenii romani, in urma protestelor declansate in aprilie 2009, la scurt timp dupa alegerile parlamentare care au scos oamenii in strada. Masura a fost criticata de mai multi oficiali europeni, care au cerut Chisinaului sa intre in legalitate. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”