Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 9 octombrie 2009

ARME PENTRU TIMIŞENI - Spade, iatagane, carabine şi pistoale sunt pregătite temeinic... pentru timişoreni.

Nu e cazul să tresăriţi. Armele nu vor fi folosite ci...admirate. Muzeul Banatului pregăteşte cea mai amplă expoziţie de arme albe şi de foc.

Obiectele sunt adunate de pe toate continentele iar vechimea unora depăşeşte 600 de ani.Sute de arme vor povesti, la Timişoara, istoria războaielor din toate colţurile lumii. Răbdare să aveţi, că obiecte sunt cât cuprinde.Străbunicul armelor, care aşteaptă cuminţi să se fălească în cadrul celei mai mari expoziţii din zona de vest, din ultima perioadă, este o spadă maghiară, veche de mai bine de 500 de ani. Armele adunate în muzeu nu impresionează doar prin vechime ci şi prin originalitate.Nici expoziţia nu va fi una tradiţională. Organizatorii se vor duela între ei, spre deliciul publicului, cu replici ale exponatelor originale.Deşi se pregătesc temeinic, reprezentanţii muzeului nu au stabilit o dată pentru mult aşteptata expoziţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”