Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 12 octombrie 2009

Cluj-Napoca: vernisajul expoziţiei “In Memoriam Hadrian Daicoviciu” (1932-1984)

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei găzduieşte, începând de joi, 8 octombrie 2009, expoziţia In Memoriam Hadrian Daicoviciu(1932-1984).

Se împlinesc anul acesta două decenii şi jumătate de la trecerea în eternitate a profesorului universitar doctor Hadrian Daicoviciu, director al Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei în perioada 1974 1984. Erudit istoric, renumit arheolog, eminent profesor universitar, distinsă personalitate a vieţii culturale clujene şi româneşti, Hadrian Daicoviciu este prezent în spiritualitatea românească prin contribuţiile sale la istoria Daciei.

Întreaga viaţă şi activitate a profesorului Hadrian Daicoviciu a fost strâns legată de muzeul de istorie cujean, pe care l-a îndrăgit şi cunoscut ca nimeni altul. A copilărit în clădirea muzeului alături de tatăl său, academicianul Constantin Daicoviciu, jucându-se printre monumentele din curte, a trăit în muzeu şi a "plecat tot de aici, prematur.

Manifestarea comemorativă aduce în atenţia publicului documente personale, corespondenţă, fotografii de pe şantierele arheologice, manuscrise, articolele şi cărţile publicate, expuse în ,,Sala Daicoviciu, biroul unde a lucrat la fel ca şi tatăl său. De asemenea, se vor viziona filme care îi au ca protagonişti pe cei doi reputaţi istorici, Constantin şi Hadrian Daicoviciu.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în 30 octombrie a.c.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”