Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 13 octombrie 2009

Albii nemultumiti din Africa de Sud se reunesc sub aripa radicalilor de la AWB

Eugene Terre’Blanche (foto), un cunoscut militant radical pentru apărarea drepturilor albilor din Africa de Sud, s-a reîntors pe scena politică cu scopul de a revitaliza Mişcarea de Rezistenţă Afrikaner (AWB), scrie The Telegraph.

Într-un discurs rostit în faţa a 300 de susţinători, adunaţi într-un orăşel de lângă Johannesburg, a cerut fermierilor albi şi familiilor lor să acţioneze până nu e prea târziu. “Acum nu e momentul să ne fie frică. (…) Ţara noastră este condusă de criminali care ucid şi jefuiesc. Acest ţinut era cel mai bun (de pe continent) iar acum este o ruină. Din nou suntem asupriţi şi din nou vom renaşte.”, a concluzionat acesta. Terre’Blanche, în vârstă de 68 de ani, şi-a exprimat dorinţa de a unifica 23 de organizaţii şi grupări radicale ale albilor din Africa de Sud sub steagul AWB, organizaţie formată în 1973.

Acesta a mai declarat pentru ziarul Times că va merge la Haga pentru a susţine dreptul albilor la secesiune, dreptul de a avea o republică independentă.
Liderul AWB a fost eliberat în 2004 după ce a stat după gratii şase ani pentru tentativă de omor. Mişcarea AWB, care în trecut beneficia de o structură internă bine pusă la punct şi de mii de militanţi, a fost practic scoasă de pe scena politică când a încercat să susţină armat un lider marionetă în regiunea Bophuthatswana, cu puţin înainte de alegerile din 1994. Sursa: frontpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”