Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 octombrie 2009

Germania: Un fost detinut politic se intoarce in inchisoare pentru a aminti de abuzurile STASI

La 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, un fost detinut se va intoarce in inchisoare pentru a ilustra astfel soarta rezervata opozantilor regmului comunist, a anuntat vineri conducerea memorialului consacrat abuzurilor STASI, relateaza AFP, preluata de NewsIn.

Este vorba despre Carl-Wolfgang Holzapfel, un german din Vest arestat in Est pentru activism politic in 1965 si condamnat la opt ani de inchisoare. Holzapfel, in varsta de 65 de ani, va petrece sapte zile intr-o celula a fostei inchisori berlineze Hohenschonhausen, unde va fi incarcerat ca in perioada fostei RDG.
Evenimentul din perioada 29 octombrie-5 noiembrie va fi transmis in direct pe www.stasi-live-haft.de.

Barbatul va beneficia de aceleasi conditii de detentie ca in timpul incarcerarii sale reale, va purta uniforma de detinut si nu va avea dreptul ca in timpul zilei sa stea intins pe patul din celula.
Aceasta actiune "urmareste sa-i faca pe oameni sa-si dea seama care era situatia in inchisoare pentru opozantii regimului comunist", a spus Siegfried Reiprich, directorul adjunct al memorialului. sursa:
ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”