Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 octombrie 2009

Germani bogati cer taxe mai mari

Un grup de germani bogati a lansat o petitie prin care cere guvernului german sa-i faca pe oamenii bogati din tara sa plateasca taxe mai mari, informeaza BBC.

Cei din grup spun ca au mai multi bani decat au nevoie, iar veniturile suplimentare ar putea finanta programe economice si sociale pentru a ajuta la refecerea economica a Germaniei.
Germania ar putea strange 100 miliarde de euro daca cei mai bogati oameni ar plati o taxa pe bogatie de 5 la suta timp de doi ani, spun ei.

Petitia are pana acum 44 de semnatari si va fi prezentata cancelarului Angela Merkel.
Omul din spatele petitiei, Dieter Lehmkuhl, a declarat, pentru publicatia germana Tagesspiegel, ca sunt 2,2 milioane de oameni in Germania care au o avere mai mare de 500.000 de euro.
Daca toti ar plati taxa timp de doi ani, Germania ar putea strange 100 de miliarde de euro pentru a finanta programe ecologice si proiecte educationale si sociale, a spus Lehmkuhl.

Miercuri, grupul a organizat o demonstratie la Berlin pentru a atrage atentia asupra planurilor lor, aruncand bancnote false in aer. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”