Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 31 octombrie 2009

Kommersant: Romania se pregateste de absorbtia R. Moldova

Romania se pregateste pentru absortie, scrie vineri publicatia rusa Kommersant, referindu-se la adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a amendamentelor legislative cu privire la simplificarea redobandirii cetateniei romane pentru cetatenii R. Moldova, informeaza NewsIn.

Camera Deputatilor a adoptat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii cetateniei prin care este usurata modalitatea de redobandire a cetateniei romane pentru cei care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicata fara acceptul lor.

Potrivit ordonantei adoptate, persoanele care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor si descendentii acestora pana la gradul III pot depune cererea de redobandire sau acordare a cetateniei dupa obtinerea dreptului de sedere, fiind eliminat termenul de patru ani de la data obtinerii acestui drept, conditie continuta in vechea forma a Legii cetateniei. Un alt amendament votat in comisie majoreaza numarul membrilor Comisiei de acordare a cetateniei din cadrul Ministerului Justitiei de la opt la 12, pentru a accelera examinarea dosarelor, mai scrie publicatia rusa. "In acest sens, vor fi infiintate oficii suplimentare in regiunile de est ale Romaniei. Iar cheltuielile deja au fost incluse in proiectul de buget", scrie Kommersant.

Nu in ultimul rand, legea a fost modificata astfel incat termenul de verificare a conditiilor necesare acordarii sau redobandirii cetateniei romane a fost redus de la minimum sase luni la maximum cinci luni de la data inregistrarii cererii, iar interviul prin care se facea dovada cunoasterii limbii romane a fost eliminat in cazul redobandirii cetateniei. continuarea la sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”