Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Naţionaliştii europeni se unesc pentru a se opune "imperialismului religios, politic, economic şi financiar"

Cinci partide europene de extremă-dreaptă, printre care Frontul Naţional francez, FN, au înfiinţat astăzi la Budapesta o alianţă pentru a se opune UE la Bruxelles, a anunţat formaţiunea ungară naţionalistă Jobbik, relatează AFP.

Numit "Alianţa mişcărilor naţionale europene", acest nou grup vrea să protejeze "Europa de imperialismul religios, politic, economic şi financiar", potrivit unui text în nouă puncte adoptat sâmbătă.

"Alianţa va deveni un partid european oficial care se va înregistra în Belgia sau la Strasbourg", a spus eurodeputatul Zoltan Balczo, vicepreşedinte al Jobbik.

În afară de Jobbik şi FN francez, alianţa regrupează Frontul Naţional belgian, Fiamma Tricolore din Italia şi Partidul Democrat Naţional suedez. Sunt în curs negocieri cu Partidul Naţional britanic şi cu alte formaţiuni din Austria, Spania şi Portugalia, a spus Jobbik.

Periodic admonestată pentru retorica sa antisemită şi anti-ţigănească, formaţiunea ungară a primit 14,7% din voturi la alegerile europene din iunie, având în PE trei aleşi. după
realitatea.net

1 comentarii:

Anonim spunea...

Avem probleme serioase.

Prima este absenta unui partid nationalist in Romania, culoarul fiind ocupat de doi maimutoi.

A doua imaginea exceptionala a Jobbikului. Antiromanismul acestora tine de esenta "nationalismului" unguresc. Desi lupta impotriva "imperialismului religios" ungurii nu vor renunta niciodata la mitologia lor de "civilizatori" si "aparatori" ai popoarelor din bazinul Carpatic orice o fi fiind asta. Chestie evident mitologica.

Cresterea nationalismul in Romania trebuie sa fie exploziva pentru a rezolva aceste doua probleme (una interna una externa).

Altminteri ne vom bucura de reasezare nationala dar sa ne trezim in fata unui nou Diktat din Vest si un tratat nou in Est.
Doamne Fereste.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”