Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 octombrie 2009

Peste 100 de arestari la Leipzig dupa ciocnirile dintre nationalisti si anarhisti

Mai mult de 100 de persoane au fost arestate la Leipzig dupa ce demonstrantii nationalisti s-au ciocnit cu provocatori anarhisti, iar ambele grupuri au avut confruntari cu politia care a hotarat anularea marsului organizat de catre organizatia de tineret a NPD, Tineretul national-democrat.


Politia s-a asteptat la prezenta a 600 de participanti la marsul nationalist dar au fost nevoiti sa constate o prezenta dubla, asa ca au intarziat inceperea marsului pentru a cere intariri si a verifica identitatea unor persoane.


Primarul orasului se face direct raspunzator pentru dezordinea din oras. Burkhard Jung a aprobat marsul tinerilor nationalisti dar si marsul extremei stangi starnindu-i la a-si arata "opozitia fata de neo-nazism". Asa ca este parte responsabila a agitatiei din oras. Horst Warwrzynski, seful politiei, a fost ranit de o petarda ce a explodat langa el. Au mai fost raniti 4 politisti din fortele de represiune.

De asemenea au mai fost avariate 3 masini, iar un autobuz folosit de nationalisti a fost carbonizat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”