Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 18 octombrie 2009

Limba română în Timoc

Asociatia Generala a Inva­tatorilor din Romania a lansat un apel catre Ambasada Republicii Serbia la Bucuresti in vederea deblocarii predarii unor ore de limba romana in scolile din Valea Timocului, locuita de etnici romani.

Apelul a fost lansat in urma festivalului "Limba-Obiceiuri-Traditii" organizat la Turnu Magurele pe 16-17 octombrie de Asociatia Invatatorilor Teleormaneni, la care au participat cadre didactice din Romania, Ucraina, Bulgaria si Republica Moldo­va. In februarie Ministerul Educatiei de la Belgrad a accep­tat introducerea orelor de limba romana in scolile din Timoc, insa acest deziderat nu a fost pus in practica. sursa:
ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”