Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 11 octombrie 2009

Preşedintele Iuşcenko despre monumentele sovietice: Să debarasăm Ucraina de simbolurile satanice

"Să debarasăm Ucraina de simbolurile satanice, să trimitem aceşti idoli comunişti la groapa de gunoi a istoriei"

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a cerut duminică, la inaugurarea unui muzeu dedicat victimelor poliţiei secrete a URSS, NKVD, să fie aruncate "la groapa de gunoi a istoriei" monumentele sovietice şi a criticat "imperialismul rus", relatează AFP, citata de NewsIn.

"Monumente pentru gloria liderilor comunişti, care dispreţuiau, urau şi executau poporul nostru (...) se ridică incă in satele şi oraşele noastre", a declarat el, referindu-se la statuile care există in continuare in numeroase localităţi, incepand cu o efigie a lui Lenin de la Kiev.

"Este timpul să debarasăm ţara noastră de aceste simboluri satanice, să trimitem, in sfarşit, aceşti idoli comunişti la groapa de gunoi a istoriei", a spus Iuşcenko. Preşedintele ucrainean a acuzat Moscova să vrea să işi impună din nou tutela asupra Ucrainei. "Nu ne permitem o revanşă a forţelor postcomuniste şi imperialiste", a spus el, cu ocazia inaugurării in regiunea Ivano-Frankivsk a unui muzeu in memoria execuţiei a sute de deţinuţi politici de către NKVD, in iunie 1941. sursa:
ziua.net

2 comentarii:

curier spunea...

interesanta atitudine luata de ucrainieni

Mihai Zamfiroiu spunea...

nu numai interesanta , dar si foarte curajoasa as putea spune ....

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”