Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 octombrie 2009

Represiune impotriva nationalistilor din Cehia


Praga - Un nou raid impotriva nationalistilor din Republica Cehia, al doilea in ultimele patru luni.


Ieri seara, in jurul orelor 18, aproximativ 100 de persoane un protestat in fata Guvernului ceh impotriva arestarii unui numar mare de activisti nationalisti.

Unitati speciale contra crimei organizate au arestat miercuri dimineata aproape 30 de activisti patrioti intr-un raid simultan, unul il vizase pe cetateanul sarb Dragan Petrović. Petrović este din Jagodina si politia il considera liderul Blood & Honour din Serbia si Bosnia-Hertegovina.

In varsta de 35 de ani, acesta este listat pe saitul Blood & Honour ca membru al grupului nationalist Nacionalni Stroj, este casatorit cu o femeie ceha si locuieste in Republica Cehia de cativa ani.

Petrović a organizat un protest in Cehia in urma cu cateva zile ca urmare a arestarii unor membri din Blood & Honour Olanda.

Avocata sa, Kolja Kubiček, a declarat ca 28 de persoane au fost arestate in legatura cu un concert recent, sub acuzatia ca ar fi "promovat deschis ideile rasiste si ideologia neo-nazista".


Printre cele 28 de persoane se numara un politician membru al Partidului Muncitorilor, basistul unei trupe de muzica rock, Imperium, alti tineri banuiti a face parte din miscarea patriotica Národní odpor.

In urma raidului au fost ridicate computere, carti si alte materiale pe care fortele de represiune au pretins ca le cauta in legatura cu niste "concerte neo-naziste si altele". Ministrul de interne, Martin Pecina, a declarat ca astefel de actiuni vor continua "atata timp cat acolo se suspecteaza a avea loc activitati criminale". Un reprezentant al Partidului Muncitorilor a declarat ca arestarile nu sunt altceva decat o incercare a guvernului de a consolida obiectivul sau, interzicerea partidului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”