Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 octombrie 2009

CIA vrea sa monitorizeze Internetul

Serviciile de informatii americane investesc in tehnologie care sa le permita monitorizarea unor site-uri precum Twitter, Youtube sau Amazon, dar si a blogurilor.

Pentru a putea urmari cantitatea imensa de informatii de pe Internet, In-Q-Tel, ramura CIA care se ocupa de investitii, finanteaza o companie de software numita Visible Tehnologies, specializata in monitorizarea Internetului. Potrivit servicilor de informatii, retelele sociale pot fi folosite in activitatea lor deoarece organizatiile teroriste se folosesc de acestea pentru a comunica anonim cu membrii din alte tari, pentru a face recrutari sau chiar pentru a pune la cale unele atentate, relateaza "The Telegraph" in editia electronica de marti.

Printre clientii companiei finantate de CIA se numara insa si Microsoft, Hormel Foods sau Xerox, ei primind informatii despre ce se spune pe Internet in legatura cu produsele lor. De exemplu, Microsoft urmareste cum este primita lansarea Windows 7, in timp ce producatorul de conserve de carne Hormel Foods vrea sa stie ce fac organizatiile care lupta pentru protectia animalelor. Oamenii de stiinta americani spun ca folosirea in acest sens a informatiilor publice este corecta, putand deveni problematica doar daca acestea ar fi folosite pentru investigatii neautorizate.

Cercetatorii atrag atentia ca exista si riscul ca informatiile sa sa fie folosite impotriva politicienilor, a criticilor sau a jurnalistilor. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”