Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 noiembrie 2009

Acord vital pentru pachetul telecom din UE: Taierea conexiunii la internet a europenilor se va putea face fara un ordin judecatoresc prealabil

Reprezantantii Parlamentului si ai Consiliului European, impreuna cu cei ai Comisiei Europene au ajuns miercuri seara la un acord privind conditiile in care se poate taia conexiunea la internet a utilizatorilor europeni acuzati de activitati ilegale: doar in urma unei proceduri corecte si impartiale, incluzand dreptul de audiere a celui acuzat. Nu va mai fi nevoie insa de un ordin judecatoresc anterior. Daca acest text va primi in aceasta luna aprobarea plenurilor Parlamentului si Consiliului European, intreg pachetul telecom din UE va intra in vigoare la inceputul lui 2010.

Textul asupra caruia au cazut de acord oficialii europeni miercuri seara este vestitul amendament 138 la pachetul telecom din UE, care initial cerea ca masura restrictionarii accesului la internet a utilizatorilor acuzati de activitati ilegale pe internet (pornografie infantila sau descarcari ilegale) sa nu poata fi realizata fara un ordin judecatoresc prealabil.


Dupa ce Parlamentul European a cerut in doua randuri ca textul in cauza sa contina acest amendament, trimitand inapoi la masa negocierilor intreg pachetul telecom din UE, luna trecuta europarlamentarii au renuntat sa mai solicite nevoia unui ordin judecatoresc.


Actualul text mentioneaza ca orice masura de restrictionare a accesului la internet necesita inainte o procedura corecta si impartiala, inclusiv dreptul unei audieri si ulterior a unei analize judiciare eficiente si in timp util. In forma actuala, textul de lege permite statelor membre sa lase in seama unor autoritati indepedente, nu si judiciare, precum HADOPI in Franta, posibilitatea de a decide restrictionarea accesului de internet. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”