Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 noiembrie 2009

Patriarhul Daniel il acuza pe Corneliu Vadim Tudor de santaj

Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prea Fericitul Daniel, il acuza pe liderul PRM de santaj si dezminte ca ar fi avut, in ultima vreme, o serie de intalniri de taina cu lideri ai PDL, precum Emil Boc sau Adriean Videanu, asa cum sustine Vadim Tudor. Patriarhia precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca ultima intilnire cu cei doi a avut loc in ianuarie, cu prilejul sarbatorii Marii Uniri, informeaza inpolitics.ro.

"Patriarhul Romaniei apartine tuturor credinciosilor ortodocsi romani din tara si strainatate si, ca atare, nu poate fi confiscat de un partid sau de un om politic, in functie de preferinte sau interese partinice sau personale" se arata in comunicatul Patriarhiei.

''Il informam pe domnul Corneliu Vadim Tudor - care inventeaza si insinueaza neadevaruri referitoare la intalniri secrete - ca ultima vizita la Patriarhia Romana a domnilor Emil Boc si Adriean Videanu a fost in ziua de 23 ianuarie 2009, cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane (1859-2009), eveniment organizat de catre Patriarhia Romana, Presedintia Romaniei si Academia Romana. In acelasi timp, in discutiile cu reprezentantii clasei politice, Patriarhul Romaniei, in spiritul neutralitatii politice a Bisericii Ortodoxe Romane, nu abordeaza chestiuni care tin de confruntarea electorala intre partide sau oameni politici, chiar daca acestia incearca sa-l informeze despre situatia in care se afla tara. Cat priveste insinuarea de arghirofilie, aceasta este cu totul nedreapta devreme ce actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane nu foloseste niciodata banii oferiti Bisericii in scop personal, ci, mai mult, ajuta Biserica din banii sai pentru realizarea unor lucrari bisericesti, iar noua Catedrala Patriarhala nu va fi proprietate personala, ci o cladire de utilitate publica reprezentativa pentru viata religioasa a poporului roman. Este trist ca domnul Coneliu Vadim Tudor dezinformeaza opinia publica, denigreaza si incearca sa il santajeze pe Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, desi nu ezita sa foloseasca in clipuri electorale imagini in care apare impreuna cu Patriarhul Romaniei si alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane" se mai afirma in comunicat. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”