Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 noiembrie 2009

Băsescu sugerează că Iliescu este vinovat pentru sângele vărsat

Preşedintele Traian Băsescu a sugerat astăzi că Ion Iliescu este responsabil pentru morţii de după 22 decembrie.

Înainte de plecarea în Germania, la ceremonia dedicată împlinirii a 20 de ani de la prăbuşirea Zidului Berlinului, Traian Băsescu a făcut trimitere la decembrie 1989, afirmând că atât Ceauşescu, cât şi cei care au preluat puterea după fuga dictatorului au apelat la mijloace propagandistice pentru a justifica folosirea armatei împotriva românilor care militau pentru libertate, acţiunile de atunci soldându-se cu 1.600 de morţi.

Dacă în Germania, Polonia, Ungaria sau Cehoslovacia procesul de trecere de la regimul comunist la un sistem democratic s-a făcut în mod paşnic, România este singura ţară în care această schimbare s-a făcut cu vărsare de sânge, a spus Băsescu, pe aeroportul Henri Coandă.

În context, el a afirmat că aşa cum maşinăria propagandei PCR vorbea despre revoluţionarii din
Timişoara ca despre nişte huligani, tot aşa cei care au preluat pârghiile puterii după executarea lui Ceauşescu "nu au avut nicio ezitare" în a folosi armata împotriva "teroriştilor".

Preşedintele a precizat că din delegaţia oficială face parte fiul uneia dintre femeile care au fost împuşcate la Timişoara. Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost anchetat în Dosarul
Revoluţiei şi scos de sub urmărire penală în primăvara acestui an. Acelaşi deznodământ a avut şi implicarea sa în Dosarul mineriadei. sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”