Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 noiembrie 2009

Dictatorul comunist Nicolae Ceausescu va avea statuie la Scornicesti

Fostul lider comunist Nicolae Ceausescu va avea, de anul viitor, o statuie de mari dimensiuni, la Scornicesti, monument ce va fi amplasat in centrul orasului sau in fata Casei Memoriale din localitate.

Ideea realizarii statuii a apartinut nepotului lui Ceausescu, Emil Barbulescu, care locuieste la Scornicesti si are grija si de casa natala a lui Ceausescu. Barbulescu nu a vrut sa dezvaluie numele sculptorului ce va realiza statuia, dar a mentionat ca artistul, un francez de origine romana, nu a trait in Romania in perioada comunista, ci in Franta si a realizat statui pentru mai multi lideri ai lumii politice internationale, relateaza Agerpres.

"Sculptorul nu mi-a permis sa-i dezvaluim numele, va face statuia pe cheltuiala proprie si nu este vreun nostalgic al perioadei comuniste, pentru ca din 1944 a trait in Franta" a spus Emil Barbulescu.

Consiliul Local Scornicesti a aprobat amplasarea unei statui a lui Nicolae Ceausescu in centrul orasului, dar mai este nevoie si de o aprobare si de la Ministerul Culturii.
Barbulescu a explicat ca, daca nu va primi aprobarea de la minister va amplasa statuia la el in curte, in fapt curtea Casei Memoriale "Nicoale Ceausescu" din Scornicesti. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”