Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 noiembrie 2009

Le Monde: In plina criza, Basescu il va infrunta in turul doi pe Geoana, sustinut de fostul partid comunist PSD

Alegerile prezidentiale din Romania vor ajunge la un rezultat dupa al doilea tur, pe 6 decembrie. Alegeri care ar trebui sa clarifice peisajul politic roman, aflat in plina criza dupa demiterea sefului guvernului, scrie cotidianul francez Le Monde. Potrivit mai multor sondaje realizate duminica la iesirea de la urne dupa primul tur de scrutin, presedintele Traian Basescu il va infrunta pe rivalul sau social-democrat Mircea Geoana, noteaza jurnalistii francezi.

Tara este in criza in prezent, dupa ce Emil Boc a fost dat jos de la sefia guvernului, ca urmare a unei motiuni de cenzura adoptate de deputati, pe 13 octombrie. PSD condus de Mircea Geoana "a trantit usa Guvernului", pentru a protesta fata de scoaterea ministrului sau de Interne din Executiv. De atunci, tara este condusa de un guvern interimar, in asteptarea alegerilor.

Traian Basescu este sustinut de PD-L condus de Emil Boc, iar principalul sau rival este Mircea Geoana, fost ambasador la Washington care si-a construit campania pe teme sociale, mai ales pe promisiunea de a lansa un vast program de construire de locuinte pentru familiile cu venituri mici. Geoana beneficiaza de sustinerea logistica importanta a PSD, "fostul partid comunist, care ar vrea ca Geoana sa-i modernizeze imaginea, patata de scandaluri de coruptie si de lipsa entuziasmului pentru reforma", incheie Le Monde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”