Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 noiembrie 2009

Fostul şef al serviciilor secrete acuză: Voronin plănuia asasinarea lui Ilie Ilaşcu

Recent întors în ţară şi reabilitat, fostul director al serviciilor secrete, Valeriu Pasat, a dezvăluit cum Vladimir Voronin i-a cerut să adune materiale compromiţătoare despre liderii comunişti, după care l-a arestat sub acuzaţia că a vândut 21 de avioane MiG-29. Pasat nu crede că Moldova poate ieşi din criza economică, însă noii guvernanţi ar trebui să se concentreze pe reabilitarea victimelor regimului Voronin.

Potrivit fostului Şef al Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate, Valeriu Pasat, Vladimir Voronin ar fi pus la cale un plan de asasinare a lui Ilie Ilaşcu, în timpul unei aşa-zise operaţiuni de salvare a camarazilor săi din închisoarea de la Hlinoaia, relatează Ştirea Zilei. „Ilaşcu urma să fie înarmat cu armament de producţie românească, trecut pe malul stâng al Nistrului şi omorât pe teritoriul Transnistriei“, a declarat Pasat, în timpul unei conferinţe de presă ţinute luni la Chişinău. „Voronin nu a dorit niciodată să rezolve conflictul transnistrean“, a spus Pasat, adăugând că scopul fostului şef al statului a fost să privatizeze mai multe afaceri importante din Transnistria, relatează Unimedia. continuarea la sursa cotidianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”