Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 noiembrie 2009

Noua Dreaptă răspunde primarului din Sfântu Gheorghe

Luand act de declaratiile iresponsabile ale primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, facute in cadrul conferintei de presa organizate miercuri 18 noiembrie a.c., conducerea Noii Drepte tine sa faca urmatoarele precizari:

1. Primarul Antal Arpad a savarsit o impolitete si un grav act de discriminare atunci cand a instigat la limitarea accesului unor cetateni romani la manifestarile organizate de Ziua Nationala a Romaniei la Sfantu Gheorghe, spunand: "nu cred că e bine să vină oameni de la Timişoara, Bucureşti, Botoşani şi Gorj, să ne spună nouă al cui e pământul pe care trăim - noi ştim foarte bine şi să ne lase în pace".

2. Noua Dreapta atrage atentia edilului cu mintea infierbantata ca municipiul Sfantu Gheorghe nu este nici feuda sa personala si nici a candidatului UDMR la presedintia Romaniei, Kelemen Hunor, pentru care "Romania este stat national doar pe hartie"! In plus, il sfatuim pe domnul Antal Arpad sa nu uite ca judetul Covasna este insasi inima Romaniei atat din punct de vedere geografic cat si din punct de vedere istoric, pe teritoriul asa zisului "tinut secuiesc" aflandu-se cea mai mare concentrare de cetati si vestigii dacice.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872384/Kelemen-Hunor-Romania-este-stat-national-doar-pe-hartie-/ 3. Il asiguram totodata pe domnul Antal Arpad Andras ca nu ne trebuie nicio autorizatie pentru a sarbatori Ziua Nationala in tara in care ne-am nascut, indiferent de judet sau oras. Subliniem inca o data ca vom participa alaturi de alte mii de romani la festivităţile aniversare de la Catedrala Ortodoxa si din Piata Mihai Viteazul, pentru aceasta nefiindu-ne necesar vreun pasaport, dupa cum probabil viseaza nevolnic si vulgar unii lideri ai maghiarilor.

4. Ipocrizia primarului Antal Arpad nu cunoaste insa limite, fiind de notorietate faptul ca in fiecare an refuza sa participe la sarbatoarea de 1 Decembrie, probabil intrucat seful sau politic, Marko Bela, a declarat anul trecut ca "Ne doare Trianonul şi ne doare 1918. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie”.

http://www.realitatea.net/marko-bela--1-decembrie-inseamna-pentru-maghiari-70-de-ani-de-agonie_400131.html 5. Primarul Antal Arpad ne lipeste cu generozitate o serie de etichete abuzive, intre care cea de "fascism", probabil in incercarea de a distrage atentia opiniei publice de la adevaratii fascisti din Jobbik, Garda Maghiara, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) sau Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), care in repetate randuri au sustinut discursuri antiromanesti si au fluturat drapelele hortyiste la manifestarile oficiale ale autoritatilor locale din Covasna si Harghita. Asta ca sa nu mai pomenim de fruntasii UDMR si PCM care se fac vinovati de promovarea cu obstinatie a cultului criminalului de rãzboi Wass Albert.

6. Complet lipsit de simtul ridicolului, primarul Antal Arpad „uita” ca se face direct raspunzator de promovarea unor atitudini antiromânesti, revizioniste si anticonstitutionale si indeamna fatis la savarsirea unor abuzuri impotriva membrilor Noii Drepte, facand apel la interventia unor institutii ale statului pe care si Noua Dreapta le-a sesizat in repetate randuri [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9] atunci cand articolul 1 din Constitutie si Siguranta Nationala au fost puse in pericol de anumiti reprezentanti ai maghiarilor care au initiat si organizat manifestari anticonstitutionale si antistatale.

7. In incheiere, facem apel la toti romanii din Sfantu Gheorghe si din toata tara, dar si la cetateanul roman Antal Arpad, sa fie prezenti marti 1 Decembrie in centrul municipiului Sfantu Gheorghe pentru a ne bucura cu totii de aniversarea Zilei de 1 Decembrie - Ziua Natională a României!

Liderul Noii Drepte, Av. Tudor Ionescu
Biroul de Presa al Noii Drepte

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”